NOTICIAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (NCV):
Alicante, Castellón y Valencia. www.noticiascomunitat.com (.es)


Síguenos también en Puntocomunica.com...

9 abr 2011 NCV (Noticias Comunitat Valenciana)

Joaquim Biendicho presenta "Els embolics dels Hoover"

Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira

Alzira, 09/04/2011
Joaquim Biendicho presenta esta vesprada l’obra amb què va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’AlziraEls embolics dels Hooverl. L’autor participarà, juntament amb els guanyadors dels premis de narrativa juvenil –Josep Millo, per El verí de la cobra– i de narrativa infantil –Vicent Enric Belda, per El secret de Meritxell–, en la presentació de les obres guardonades en els últims Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Aquest acte tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira (C/ Escoles Pies, 4), i hi intervindran Carlos Correal, regidor de Cultura de l’ajuntament de la localitat, i Joan Carles Girbés, director de Publicacions d’Edicions Bromera.

Els embolics dels Hoover és una comèdia esbojarrada que ens acosta les aventures d’uns personatges ben singulars que es mouen a ritme frenètic per diferents ciutats turístiques de la Mediterrània. Tot comença quan Andreu Farré rep per casualitat l’encàrrec de fer de guia turístic de les dues filles del multimilionari senyor Hoover en un creuer que fa tota la família. Quan arriben a Mònaco, una de les filles dels Hoover fuig amb el prestidigitador que entreté el passatge. S’inicia així la recerca de la jove per Mònaco, Venècia i finalment Marràqueix, encapçalada pel senyor Hoover, que s’oposa a aquesta relació. Andreu Farré es veurà arrossegat en un periple de final incert. Aquesta pintoresca persecució permet descobrir les ciutats per on viatgen i el caràcter estrafolari dels protagonistes.

Joaquim Biendicho (Tarragona, 1964) és llicenciat en Geografia i Història i actualment imparteix aquesta disciplina en un institut de Secundària a Tarragona. La seua primera incursió en la literatura, la va fer amb la novel·la 1937 (Proa, 2009), un relat que narra diferents històries de la rereguarda rural durant la Guerra Civil, pel qual va obtenir el Premi Calders de Literatura Catalana. Amb Els embolics dels Hoover, la seua segona obra, ha guanyat el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.


Etiquetas (tags): Alzira, Joaquim Biendicho, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira

Buscar estas etiquetas en Google